Golfarin liikkuvuustesti hartiarenkaan kierrolle

Liikkuvuustestisarjamme jatkuu hartiarenkaan ja ylävartalon kierron testeillä.

Aiempi liikkuvuustesti ala- ja ylävartalon kierrolle löytyy täältä

Jos hartiarenkaan ja ylävartalon kierron merkitys golfiin ei ole sinulle vielä tuttua niin lue aiheesta lisää täältä. 

Tämänkertaisessa testissä yhdistyy myös kyky taivuttaa lantiota, joka on tärkeää myös golfissa esimerkiksi puttauksessa. Puttiasennossa ylävartalon eteentaivutuksen pitäisi tulla pääosin lantion taivutuksesta eli ns. lannesaranasta. Selän hyvää linjaa on mahdoton säilyttää eteentaivuttaessa, jos lantiossa ei ole kykyä saranamaiseen liikkeeseen. Jos lantio pyöristyy alle, pyöristää se lanneselän ja yläselän ketjun mukana. Ylävartalon kierron tuottaminen on tällöin haastavampaa eikä liike ole kovin vapaa. Selkä on silloin C:n muotoisessa asennossa. 

Hyvä selän asento putatessa vapauttaa ylävartalon kierron ja helpottaa myös asennon ylläpitämisessä.

Jos huomaat haasteita joko kierron tai lannesaranan kanssa niin harjoitteita löydät mm. blogistamme haulla "treenivinkit", Golfjoogan youtube-kanavalta  tai monipuolisesta Golf Performance-valmennuksestamme.

Ota testiin avuksi rautamaila (5 tai 6).

1. seiso golfstanssissa ja laita maila eteesi suoraan linjaan. Pyri pitämään lantio hallinnassa ja pidä toisella kädellä mailasta kiinni. Kurota vapaalla kädellä pitkälle selän taakse rintakehää kiertäen. Pyri pitämään kädet hartialinjassa.

Tavoitteena on hallita lantiota kierrossa, kiertää rintakehä niin, että käsi osoittaa selän taakse ja samalla säilyttää kädet hartiarenkaan linjassa.

2. seiso lantion levyisessä asennossa polvet pehmeänä. Aseta maila pystyyn lattialle toisen jalan ulkopuolelle ja pidä käsillä kiinni mailan päästä. Taivuta kehoa lantiosta eteenpäin ja samalla kierrä samalla ylävartaloa mailan suuntaan. Pyri säilyttämään kädet mahdollisimman suorana ja ranka keskilinjassa (älä liu'u mailan perään kierrossa).

Tavoitteena on kiertää ylävartaloa niin, että vastakkainen olkapää osoittaa kohti mailanpuoleista jalkaterää käsien pysyessä suorana.

 

Mitä testit sinulle kertoivat? Olisiko syytä lisäharjoitteluun?

Terveisin,

Susanne

Lue myös:

Liikkuvuustesti golfarin olkapäille, yläselälle ja lavoille

Testaa ala- ja ylävartalon liikkuvuutesi!

Harjoituksia ylävartalon ja hartiarenkaan kierrolle.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.