Harjoituksia rintarangan kierron ja ala- ja ylävartalon erottelukyvyn parantamiseksi.

  1. Harjoitus rintarangan kierron, ala- ja ylävartalon erottelukyvyn ja olkapäiden liikkuvuuden lisäämiseksi.

Seiso jalat lantion levyisessä asennossa, koukista polviasi, jotta lantio pysyy paikallaan. Ime napaa kevyesti kohti selkärankaa ja aktivoi kevyesti pakaroita. Pidä selkä suorana.

Tuo kädet vartalon etupuolelle suorina. Kierrä vinojen vatsalihasten avulla uloshengityksellä rintakehää vasemmalle ja anna käden aueta yläviistoon kohti kattoa. Palauta rintakehä ja käsi lähtöasentoon.

Anna keskivartalon ja rintarangan tuottaa kierto, lantio pysyy paikoillaan ja käsi seuraa rintarangan liikettä. Pidä katse edessä ja polvet tasoissa koko liikkeen ajan.

Toista liikettä 5-10 kertaa per puoli. Panosta laatuun määrän sijaan.

Harjoitus rintarangan kierron ja syvien lihasten hallinnan parantamiseksi

Asetu nelinkontin lattialle, suorista selkäranka ja ime napaa kevyesti kohti selkärankaa. Nosta toinen käsi takaraivolle/yläselälle ja työnnä kevyesti tukikättä alustaan jotta olkapää on tuettu.

Sisäänhengityksellä kierrä vinojen vatsalihasten avulla rintakehää vasemmalle ja uloshengityksellä palauta takaisin keskelle ja työnnä kevyesti yläkäden kyynärpäätä kohti tukikättä (lavan liu'utus).

 

Pidä pakarat kevyesti aktivoituna, jotta lantio pysyy paikallaan. Sisäreisien väliin voi laittaa esim. juomapullon, jota kevysti puristetaan, niin lantio pysyy paikalllaan.

Toista 5-10 kertaa per puoli. Säilytä keskivartalon tuki koko liikkeen ajan ja liiku hengityksesi tahdissa. 

Lue myös:

Onko sinulla käytössäsi svingin voimantuottopesäkkeet vai laiskottelevat lurjukset?

Golfarin ala- ja ylävartalon erottelukyvyn merkitys harjoittelussa

Kiristääkö kierrossa? Rintarangan kierron vaikutus mailanpään nopeuteen.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.