Golfarin liikkuvuus- ja tasapainotesti. Onko toistettava ja tehokas svingi mahdollista klubituupparille?

Onnistunut, toistettava ja tehokas svingi on monen tekijän summa. Sopivissa kohdissa liikkuvuutta, liikkeen- ja asennonhallintaa, oikea-aikanen rytmitys ja avot, siinäpä se onkin. Mutta voiko se onnistua myös klubituupparilta?

Monet lyöntivirheistä johtuvat vaillinaisesta liikkuvuudesta esim. ylävartalon, lonkkien tai lantion alueella, puutteellisesta tasapainosta tai painonsiirtokyvystä, virheellisestä asennosta tai asennonhallinnasta svingin aikana, rannekulmista tai ajoituksesta. Toki syitä on muitakin, helposta lajistahan tässä on kyse ;D

Testisarjan aiemmat testit löydät täältä 

Välillä myös toisena päivänä svingi kulkee kuin rasvattu ja toisena päivänä tuntuu, että on taas ihan ruosteessa. Kuulostaako tutulta?

Toistettava ja tehokas svingi on mahdollinen ihan jokaiselle golfarille, klubituupparillekin. Harjoitusta se toki vaatii ja varsinkin epämukavuusalueella viihtymistä. 

Siinäpä se iso ero onkin ammattilaisen ja amatöörin välillä. Ammattilainen viettää aikaa epämukavuusalueellaan ja harjoittelun avulla muuttaa sitä pala palalta mukavammaksi. Amatööri viettää ison osan ajastaan mukavuusalueellaan osaamiensa asioiden parissa. Epämukavuusalue ei pääse pienenemään, mutta ajan kanssa mukavuusalue kapenee.

Varmaa on kuitenkin se, että tekemällä asioita samalla tavalla kuin ennenkin saa parhaimmassakin tapauksessa samanlaisia tuloksia kuin aiemmin. Riittääkö se pitämään motivaatiosi ja peli-ilon tulevinakin kausina yllä?

Mitä sinun tulisi tehdä viedäksesi pelisi uudelle tasolle? Tai iän karttuessa säilyttääksesi sen toivomallasi tasolla?

Tässä testissä pääset testaamaan golfarille todella monta tärkeää elementtiä yhdellä kertaa. Lonkan liikkuvuutta ja tukea, ylävartalon kiertoa, tasapainoa, liikkeen- ja asennonhallintaa.

Ilman näitä svingistä jää puuttumaan tehot ja toistettava svingi jää vain haaveeksi.

Käydäänpä siis tuumasta toimeen!

Ota maila tai mopin varsi avuksesi testiin.

1) tuo maila rintakehälle ja risti kädet sen päälle

2) astu toista jalkaa taaemmas ja irrota se maasta

3) kierrä ylävartaloa tukijalan suuntaan tarkoituksena saada mailanpää osoittamaan tukijalkaan tai jopa sen yli

4) säilytä asento kolmen hengityskierron ajan

5) toista toiselle puolelle

Jos testi paljasti tarpeen virittää tärkein golfmailasi, kehosi, pelikuntoon niin tule mukaan verkkovalmennukseen, jonka tulokset alkavat tuntumaan (ja kentällä näkymään) jo muutaman viikon harjoittelun jälkeen. 

Mitä testi paljasi sinulle? Mitkä asiat olivat hyvässä jamassa?

Mistä löytyi se heikoin lenkki, joka tulee olemaan mahdollisesti kehittymisesi tiellä? 

Miten varmistat, että pelit sujuvat nousujohteisesti tänä ja tulevina kausina?

Susanne

Lue myös:

Golfari! Testaa ala- ja ylävartalon kiertosi

Tasapainoillen kohti parempaa svingiä!

Jos keho ei kestä, ei pallokaan lennä. Miten varmistaa hyvä golfkunto koko kaudelle?

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.