Vinkkejä alkulämmittelyyn rangella osat 1,2 ja 3

Puhuin muuten yllättävän vähän kevään kursseilla alkulämmittelystä ja sen merkityksestä. Osasyynä tähän varmastikin oli se, että iso osa kurssilaisista käyvät harjoituksissa kurssista, kaudesta ja vuodesta toiseen, välillä saatan itsekin kyllästyä puhumaan samoista asioista tai pidän niitä itsestäänselvinä, kun olen niin paljon niistä puhunut... 

Loppukeväästä muutamat asiakkaat kyselivät vinkkejä alkulämmittelyyn ja muutamia kertoja rangella käydessäni kuvailin omia, spontaaneita alkulämmittelyitäni ja jaoin niitä sosiaalisessa mediassa Golfjoogan kanavissa. Palautteen perusteella ne tulivat tarpeeseen, joten koostan ne tähän alle helposti löydettäviksi jatkossakin. Somessa sisällöt tuppaavat hukkumaan ja niihin on vaikea tästä syystä palata.

Alkulämmittely on hyvästä monestakin syystä esim. hengitys- ja verenkiertoelimistö sekä nivelet ja lihakset lämpenevät ja loukkaantumisriski pienenee, alaselän kivut vähenevät 50% niistä kärsivillä, kroppa on heti iskussa ykköstiiltä (ilman lämppää n. 5-6 väylällä) ja mieli virittyy tulevaan kierrokseen. Hyödyt ovat siis sekä fyysisiä että mentaalisia. Alkulämmittelyn tulisi kestää minimissään 10 minuuttia. Olen kirjoittanut alkulämmittelystä aiemmin ihan oman blogikirjoituksenkin (Onko alkulämmittely ajanhaaskausta?). Pääset lukemaan sen tästä.

Itse lämmittelen ensin kropan (reilu 5 min) ja sen jälkeen aloitan vasta lämmittelyn pallojen kanssa rangella alkuun lyhyillä ja kevyillä lyönneillä ja kropan kunnolla lämmetessä lisään intensiteettiä. Tämä auttaa minua saamaan myös tuntuman kropan lisäksi mailoihin ja päivän pelikuntoon. Ja tottakai olen ennättänyt tänäkin kautena jo kokeilla pelaamista olemattomalla alkulämmittelyllä, viime tipassa kentälle ennättäen ja siitä ei sitten sen enempää olekaan kerrottavaa. Kiitos ja anteeksi vain peliseuralle lämmittelystäni (ja kentällä soossamisesta) pelin edetessä. 

Tärkeintä kropan lämmittelyssä on se, että lämmittelet kaikki nivelet niiden liikesuunnissa, lihakset ja jänteet, nostatat kehon lämpöä ja tunnet miten kroppa alkaa lämpiämään, heräämään. Muista erityisesti selkärangan eri liikesuunnat (eteen-taakse, sivutaivutukset ja kierrot) ja lapojen ja olkapäiden lämmittely, lantion tuen ja vakauden herättely. Itse haen tuntumaa myös alustaan, maadoitun tai juurrun, samalla mieli rauhoittuu tulevaan keskittymisen myötä. 

Tässä sinulle 3 eri versiota alkulämmittelyistä rangella ja yksi pidempi versio, jossa mukana myös ohjaus. Kesän aikana niitä varmastikin kertyy lisää ja postailen niitä someen ja ehkäpä saan aikaiseksi koostaa niitä enempikin yhteen tänne blogin puolelle (mene ja tiedä).

Minullakin alkoi kesäkuun lopussa kesäloma, joka tarkoittaa sitä, että kurssit ovat kesätauolla, yksityisasiakkaiden kanssa jatketaan loma-aikataulujen ja tarpeiden mukaan. Jos nähdään kentillä tai rangeilla niin tule moikkaamaan :) 

Nautinnollista golfkesää toivottaen,

Susanne 

Lue myös:

Harjoituksia koko kehon vahvistamiseksi

Golfilla terveyttä ja hyvinvointia

10 tärkeää minuuttia kierroksen jälkeiseen palautumiseen

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.