Golfarin hartiarenkaan ja ylävartalon kierto

Hartiarenkaan ja ylävartalon kierto ovat golfissa keskeisessä roolissa niin nopeuden ja voimantuotossa kuin asennon ylläpidossa ja downsvingin rytmityksessäkin.

Backsvingissä ylävartalon kierto suhteessa lantion hallintaan "lataa" voimaa, jonka pitäisi vapautua downsvingissä purkautuessaan mailanpäähän ja lennättää pallo pitkälle.

Donwsvingissä, jos kädet lähtevätkin liikkeelle ennen vartaloa purkautuu kierto liian aikaisin, jolloin voimansiirto ja rytmitys kärsivät. Miehillä käsillä lyönti ei näy avauspituuksissa niin dramaattisesti kuin naisilla, mutta kaikki hyötyvät paremman ja hallitumman ylävartalon ja hartiarenkaan kierron parantamisesta.

Hartiarenkaan ja ylävartalon kierto ovat monen tekijän summa. Siihen vaikuttaa mm. rintarangan, olkapäiden ja lapojen liikkuvuus ja asennonhallinta, keskivartaloa kiertävät ja tukevat lihakset ja kehon asennonhallinta liikkeessä. Tästä huolimatta kiertoa voi harjoittaa kohtalaisen helpoillakin liikkeillä. 

Kun keskityt alla olevissa harjoitteissa kiertämään ylävartaloa ja hartiarengasta keskivartalon tuella, pyri säilyttämään lantio paikallaan hallitusti. Näin saadaan harjoiteltua samalla myös kehon ala- ja ylävartalon eriyttämistä.

Tässä pari täsmäliikettä, joita voit tehdä vaikka päivittäin. Muista kuitenkin panostaa liikkeen laatuun määrän sijaan, jotta saadaan toivottu tulos eli lisääntynyt hartiarenkaan ja ylävartalon kierto.

Virtuaalivalmennuksissamme pääset harjoittelemaan monipuolisesti ohjattujen ja golfareille suunniteltujen harjoitusten parissa.

Treeni-iloa!

Susanne 

Lue myös: 

Helppo backswing ja rento svingi, miten se on mahdollista?

Kiristääkö ylävartaloa kierrossa?

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.