Golfarin tasapaino ja sen testaaminen

Olen kirjoittanut tasapainon merkityksestä golfareille aiemminkin ja jakanut treenivinkkejä sen parantamiseksi. Kyseessähän on kaiken liikkeen perusta, joten aiheesta riittää puhumista loputtomasti ja syystä.

Lue lisää: Tasapainoillen kohti parempaa tasapainoa

Lyhyenä kertauksena tasapainon merkityksestä golfarille voisi sanoa, että ilman riittävän hyvää tasapainoa ei svingiin saada voimaa ja nopeutta. 

Tasapaino on monen tekijän summa ja se usein valitettavasti heikentyy iän myötä, jos emme sitä tietoisesti harjoittele.

Hyvä uutinen on se, että sitäkin saa parannettua harjoittelulla ja se näkyy myös kentällä!

Lue lisää: Tasapainotreenillä kohti nopeita, toistettavia svingejä

Voit testata helposti tasapainosi tilan ja tolan kotona.

Tasapainotestejä on erilaisia, mutta tämä on helppoudessaan verraton ja sopii hyvin itsekseen tehtäväksi.

Testiä varten tarvitsen viivan lattialle (maila tai matonreuna), muistiinpanovälineet ja kellon ajanottoon. Jos sinulla ei ole kellokallea tai -kaarinaa kaverina niin suosi kelloa, josta näet sekunttiviisarin/juoksevan ajan ja käytä sitä ajanottoon.

1. Laita maila lattialle viivaksi tai asetu matonreunan vierelle. Astu jalat peräkkäin viivansuuntaisesti niin, että taaemman jalan varpaat ovat etumaisen jalan kantapäässä kiinni.

2. Sulje silmät ja yritä säilyttää tasapaino niin pitkään kuin pystyt. Kädet saavat olla vapaasti vartalon vieressä ja voit käyttää niitä tasapainolun apuna. 3. Tavoitteena on säilyttää tasapaino 30 sekunnin ajan. Jos epäonnistut niin siirrä etummaista jalkaa muutama sentti eteenpäin ja kokeile uudestaan. Toista näin niin kauan kuin onnistut tai jos et onnistu useista yrityksistä huolimatta niin merkitse itsellesi pisin aika, jonka sait pidettyä asennossa.

3. Toista sama jalat toisin päin.

Jos sait säilytettyä tasapainon minimissään 30 sekuntia asennossa niin tasapainosi on hyvällä tasolla, onnea! Jos jäit alle 30 sekunnin niin lisää tasapainoa parantavia harjoitteita jokaiseen päivääsi! Toista testi tällöin säännöllisesti, jotta voit huomata kehityksesi.

Mitä testi sinulle kertoi tasapainosi tilasta? 

Jos tuloksena oli lisätreenin tarve niin tule mukaan verkkokurssille, jossa parannetaan Liikkuvuutta, Corea ja Tasapainoa tai monipuoliseen  Suorituskykyä golfiin-virtuaalivalmennukseen. 

Susanne 

Lue myös: 

Tasapainotreenillä kohti nopeita, toistettavia svingejä

Golfarin liikkuvuustesti hartiarenkaalle kierrolle

Testaa ala- ja ylävartalon liikkuvuutesi!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.