Ei enää kireitä takareisiä!

Kireät takareidet (+ pohkeet ja koko kehon takaketju)  vaikeuttavat jalkojen ojennusta  ja kuormittavat myös alaselkää aiheuttamalla ”virheasentoja” svingissä.  Lisäksi lantiota voi olla vaikea kiertää ja ojentaa, kun takaketjussa kiristää.

Tämä liike on yksi suosikeistani tuomaan lisää liikkuvuutta ja venyvyyttä kireisiin takareisiin. 

 

Asetu selinmakuulle ja ota lisäkäsiksi vyö tai pyyhe. Aseta vyö vasemman jalan päkiän alle ja suorista jalkaa kohti kattoa (polvi saa jäädä koukkuun, jos on jäädäkseen). Sisäänhengityksellä työnnä kevyesti päkiää kohti kattoa ja laske istuinluuta kohti alustaa ja uloshengityksellä vapauta jännite.

Venytyksen tulisi tuntua päällimäisen jalan takareidessä, mahdollisimman keskellä lihasta (ei polvitaipeessa tai istuinluun päässä jänteessä). Toista 3-6 kertaa/puoli.

Älä vie venytystä siihen pisteeseen asti, että venytettävä lihas alkaa tärisemään.

Voit lisätä lonkkien kiertoa viemällä jalkaa vyön avulla tukijalan yli ja anna lantion kiertyä mukana. Jos sinulla on iskias-vaivaa ja liike provosoi hermotuntemusta, jätä kiertoliike tekemättä. 

Lue myös:

Onnistuneen svingin salaisuus on syvällä sisällä, coressa

Kiristääkö ylävartaloa kierrossa?

Hyvästi kireät lonkankoukistajat!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.