Hyvästi kireät lonkankoukistajat!

Kun lonkankoukistajat on kireät  (ja nykyisellä, istuvalla elämäntyylillä ne suurimmalla osalla ovat) aiheuttaa se alaselkään kuormitusta ja notkoa siitä syystä, että lonkankoukistajat kiinnittyvät lanneselkään (se osa selkärankaa, johon ei kiinnity kylkiluut) ja lyhentyessään tuovat selkää kohti etureisiä  (karrikoidusti sanottuna).

Pakarat ovat tällöin jatkuvasti ylivenyttyneinä (varsinkin, kun istumme niiden päällä koko päivän…) jolloin niiden aktivointi voi olla vaikeaa. Tarvitsemme pakara-aktivaatiota niin kävelyssä, liikkumisessa, selän hyvinvoinnissa kuin voimantuottoon svingissäkin.

Avaa kireitä lonkankoukistajia astumalla oikea jalka eteen ja tuo vasen polvi alustaan (polvivaivaiset voi tehdä liikkeen astumalla seisoma-asennosta eteen ja jättää polven ilmaan). Aktivoi takajalan pakaraa ja alavatsaa kohti napaa sekä käännä häntäluuta kohti alajalan polvea, jotta saadaan lantion linja suoraksi. Säilyät jännite ja lonkankoukistajan venytys 4 sekunnin ajan ja vapauta asento hetkeksi. Toista 3-6 kertaa per puoli.

Huolehdi, että takajalan lonkka on aavistuksen sisäkierrossa eli käännä säärtä ja jalkaterää hieman ulospäin. 

Toista liikesarja molemmin puolin 3 x viikossa.

Lue myös:

Onko sinulla käytössäsi svingin voimantuottopesäkkeet vaiko laiskottelevat lurjukset?

Hyvästi selkäkivut, huono ryhti ja kehon kireydet!

Harjoituksia selkärangan ja lantion liikkuvuuden parantamiseksi

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.